1.5 Milyar insan 2024 yılında 5G kullanacak!
Yazar: Editör 28.11.2018 800 0
Paylaş

Pek çok şirket ve ülke, yeni nesil 5G teknolojisi için gerekli adımları atmaya başladı. Telekomünikasyon şirketi Ericsson‘un Salı günü yayınlanan son raporlarına göre, 5G teknolojisini 2024 yılında, 1,5 milyardan fazla insan kullanacak. Beşinci nesil ağ teknolojisi, hız ve yanıt konusunda çok büyük destek vaat ediyor.

Yeni 5G bağlantı hızı, hayatımızda birçok şeyi değiştirmeye geliyor. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Türkiye için 5G geçiş tarihi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından açıklandı.

Ericsson : ‘Ayda 21 GB internet kullanılacak!’

Endüstri gözlemcileri, 5G teknolojisini destekleyen ilk telefonların, önümüzdeki yılın ilk yarısında çıkmasını bekliyor. Diğer taraftan kişisel internet kullanımının, 2024 yılına kadar yükselmesi de bekleniyor. Aylık kişisel internet kullanımı, yaklaşık 21 GB olarak bekleniyor. Bu tüketim, günümüz tüketiminin yaklaşık dört katı ediyor.

Ericsson’a göre trafik ağları içinde 5G, tüm ağın yüzde 25‘lik kısmını oluşturacak. Kuzey Amerika, Kuzey Doğu Asya ve Batı Avrupa, 5G teknolojisine liderlik edecek bölgeler olarak bekleniyor. Buna ek olarak, internete bağlı cihazların 2024 yılında dört milyarı geçmesi bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın