5G Hakkında Her şey
Yazar: Editör 19.07.2018 1035 0
Paylaş

5G Nedir ? Avantajları VE Kullanan ÜLKELER

4.5 G’ye geçtik geçmesine ve halihazırda internet hızımızda büyük hız artışları meydana geldi. 4.5 G her türlü ihtiyacımıza yetişiyor, yetişmesine ama bilim insanları tabi ki daha iyisi için çabalıyor. Ondan dolayı sırada 5G var. Şu an için gerekli alt yapı tedariki devam ediyor.

Uzmanlar önümüzdeki 3-4 yıl içinde 5G’yi beklemiyor. Çünkü az evvel de belirttiğim gibi alt yapı çalışmaları uzun sürecek ve maliyetli olacak. Ayrıca daha yenice 4.5 G’ye geçmişken hemen 5G’ye geçmeye hiçbir operatör sıcak bakmıyor.

Nedir bu 5G?

5G’yi anlamak için hızlar üzerinden örnek vermek gerekiyor. Şöyle ki; Normal bir 4G bağlantısında 100 Mbps mobilde, 1 Gbps ise Wi-Fi hızlarına çıkılabiliyor. Bu oran 5G’de mobilde 10, Wi-Fi’de ise 20 Gbps’e yükselerek 20 katına çıkıyor. Umarım bu hız kıyaslaması yeterli olur

5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? Bakan müjdeyi verdi!

Televizyonda bir programa konuk olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4.5G’yi ülkemizde 51 milyon kişinin kullandığını ve 5G konusunda da takipçi olamayacaklarını söyledi. Tarih olarak ta 2020’yi gösterdi. Umuyorum aksilik olmaz. Çünkü 5G teknolojisi ile birlikte akabinde pek çok teknoloji ve hızda bizimle olacak.

5G’nin Olayı da Sadece Hız Mı? Var mı başka bir şeyler?

Elbette ilk örneği hız üzerinden verdim çünkü en büyük beklentimiz hız yönünde. Hızlı video indirme, hızlı oyun indirme ve daha niceleri için… Yalnız bunlardan ibaret değil. Akıllı arabalara, akıllı şehirlere, şehir otomasyon sistemlerine yetecek kadar yüksek bir hızdan söz ediyoruz.

5G’nin Ardında Hangi Şirketler var?

Ortaklaşa çalışmalar olduğu gibi kişisel ilerleyen şirketler de var. BT, Nokia, Ericsson, Samsung ve Huawei şirketleri yeni nesil iletişim teknolojileri üzerine çalışmalar sürdürüyor.

5G’ye ilk hangi ülke geçecek?

Güney Kore’de beklerken ona en büyük rakip olarak San Marino ortaya çıktı. İç işlerinde bağımsız olan San Marino dış işlerinde İtalya’ya bağlı.


Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın