ABD F-35 savaş uçağı uçuşlarını durdurma kararı aldı!
Yazar: Editör 12.10.2018 973 0
Paylaş

F-35 savaş uçağı son dönemde Türkiye ile ABD arasında yaşanan kriz nedeniyle sıkça gündemimize gelirken, geçtiğimiz hafta ABD’den üzücü bir haber gelmişti. F-35 savaş uçağının ABD’de düşmesi ile bu olay bugüne kadarki ilk F-35 kazası olarak tarihe geçmişti.

Hatırlayacağınız üzere ABD Deniz Piyade Kolordusu’na ait olan ve Güney Carolina eyaletinde bulunan Beaufort Hava Üssü’nden kalkan bir F-35B tipi beşinci nesil savaş uçağı ile üsse 8 kilometre mesafede bağlantı kesilmiş ve uçak düşmüştü.

ABD F-35 savaş uçağı uçuşlarını durdurma kararı aldı!

ABD Savunma Bakanlığı geçen ay yaşanan F-35 savaş uçağı kazasından sonra, tüm dünya genelinde F-35 hayalet uçağın filosunun uçuşlarını durduğunu kamuoyuna duyurdu.

Eğitim sırasında düşen F-35 kazasından sonra ABD’nin uluslararası F-35 programının sözcüsü Joe DellaVedova, bahsi geçen savaş uçaklarının tamamının yakıt borularının inceleneceğini söyledi.

Şüpheli bulunan yakıt borularını yenileriyle değiştirileceğini açıklayan sözcü, F-35 filosuna sahip olan ülkelerin benzer bir sorun ile karşılaşmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

Uçuşların durdurulmasının altındaki temel amacın ise gelecekte yaşanabilecek kazaları önlemek olduğunu söyleyen sözcü, incelemelerin 2 veya 3 gün boyunca süreceğini de açıkladı.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın