Adobe, Müzik Düzenlemesi İçin Geliştirdiği Project Music GenAI Control'ü Duyurdu
Yazar: Editör 04.03.2024 137 0
Paylaş

Adobe, kişisel müzik deneyimlerini profesyonelce düzenlemeyi sağlayan bir yapay zekâ aracı olan Project Music GenAI Control'ü duyurdu.

Yapay Zekâ Destekli Müzik Üretimi

Adobe'nin Hot Pod Summit etkinliğinde tanıtılan Project Music GenAI Control, müzik oluşturmayı ve düzenlemeyi kolaylaştıran bir prototip araçtır. Bu araç, kullanıcıların verdiği komutlara göre müzikler üretir ve daha sonra bu müzikleri düzenleme imkanı sunar.

Kullanıcılar, öncelikle istedikleri müzik türünü belirterek işe başlarlar. Örneğin, "hüzünlü caz" veya "90'lar pop" gibi bir komutla müzik türü seçilir. Sonrasında, yapay zekânın entegre kontrolleri kullanılarak müzik kişiselleştirilebilir. Bu kontroller aracılığıyla tekrar eden notalar değiştirilebilir, tempo, yoğunluk ve yapı gibi özellikler farklılaştırılabilir. Elde edilen müzikler arka plan müziği olarak veya bir altyapı olarak kullanılabilir.

Adobe'nin yapay zekâ aracı, verilen referans melodilerini analiz ederek müzik parçalarının süresini de uzatabilir. Ancak, kullanıcı arayüzü henüz paylaşılmamıştır.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın