Almanya merkezli seyahat girişimi FlixBus, Kamil Koç'u satın alıyor
Yazar: Editör 22.08.2019 872 0
Paylaş

Türkiye’de 93 yıldır hizmet gösteren ilk otobüs firması Kamil Koç’un Almanya merkezli Flixmobiliy’e devri için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı. Flixmobiliy’nin yaptığı açıklamada, Kamil Koç’un, FlixBus’ın geniş sefer ağına dahil edilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Uluslararası düzeyde seyahat hizmeti sunan, seyahat girişimi FlixBus ve özel sermaye şirketi Actera, Türkiye’nin köklü otobüs şirketi Kamil Koç’un, Avrupa’nın en geniş şehirlerarası otobüs ağına sahip FlixBus’a katılması konusunda anlaşmaya vardı. Kamil Koç’un ülke çapında sunduğu seferler, Avrupa ve ABD’de 29 ülkede, 2 binden fazla noktada günde 350 bin sefer sunan FlixBus ağının bir parçası haline gelecek. Kamil Koç, FlixBus’ın teknoloji platformuna entegre edilecek. Söz konusu anlaşmanın, ilgili kurumların onayına istinaden en kısa sürede tamamlanması öngörülüyor.

2013’te Actera Gruop satın almıştı

1.100 araçlık filosuyla Türkiye’de hizmet veren Kamil Koç, 2013 yılında yatırım şirketi Actera Group’a satılmıştı. Şirket, şimdi Alman firması Flixmobility GMBH’ye devri için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı. Açıklamada; “Göksu Seyahat ve Taşımacılık A.Ş.’nin tüm kontrolünün doğrudan ve böylelikle Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve iştiraklerinin, dolaylı tek kontrolünün Flixmobiliy GMBH tarafından devralınması” ifadesi yer aldı.

“Türkiye’deki otobüs yolcularına uygun maliyetli seyahat deneyimi sunacağız”

Anlaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan FlixMobility Kurucusu ve CEO’su Jochen Engert, “Kamil Koç’u ailemize katarak Türkiye seyahat pazarında yeni bir dönem başlatacağımız için çok heyecanlıyız. Biz FlixBus olarak herkes için çevreci ve akıllı bir seyahat deneyimi sunma vizyonuyla hareket ediyoruz ve yenilikçi ruhumuzu, akıllı teknolojik hizmetlerimizi ve yüksek güvenlik ve kalite standartlarımızı Türkiye’deki otobüs yolcularına sunarken, Kamil Koç’un neredeyse yüz yıllık deneyim ve bilgisinden faydalanacağımız için mutluyuz. Mevcut ürün ve hizmetlerle ilgili yapacağımız değerlendirmelerin ardından, müşteri deneyimini iyileştirmek için sefer ağımızı daha da genişletmeye, veriye dayalı çözümlerimiz ve algoritmalarımızla tarifelerimizi müşteri taleplerine göre iyileştirmeye odaklanacağız. Teknoloji platformumuz ve diğer yeniliklerimizle Türkiye’deki otobüs yolcularına uygun maliyetli, yüksek kaliteli ve daha bütüncül bir seyahat deneyimi sunacağız” dedi.

Kaynak : https://www.marketingturkiye.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın