Amazon, Alışverişte Kullanıcılara Yardımcı Olan Asistanı Rufus'u Duyurdu
Yazar: Editör 05.02.2024 169 0
Paylaş

Amazon, internet alışverişlerinde kullanılacak yeni yapay zekâ destekli asistanını duyurdu. Rufus adını taşıyan bu asistan, hediye tavsiyeleri sunma, ürünleri karşılaştırma ve kullanıcıların sorularına yanıt verme gibi özelliklerle dikkat çekiyor. Şu an için beta aşamasında olan Rufus, henüz sınırlı bir kullanıcı kitlesi ile ABD'de test ediliyor.

E-ticaret devi Amazon'un bu yeni yapay zeka asistanı, kullanıcılara internet üzerinden alışveriş yapmayı daha kolay hale getirme hedefi taşıyor. Rufus, yapay zekâ teknolojisinden güç alarak, kullanıcıların ürünleri keşfetmelerini kolaylaştırıyor. Rufus, kullanıcıya kişisel bir alışveriş asistanı gibi yardımcı oluyor.

Örneğin, bir telefon satın almak istediğinizde, internet üzerinde birçok kategori ve ürün arasında kaybolabilirsiniz. Amazon Rufus, bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak için geliştirildi. Kullanıcılar, akıllı asistan aracılığıyla ihtiyaçlarına uygun telefon türünü belirterek, kendilerine uygun seçeneklere hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Henüz beta aşamasında olan Rufus, şu anda sadece ABD'de küçük bir kullanıcı kitlesi ile test ediliyor. Ancak oldukça basit bir kullanım mekanizmasına sahiptir. Kullanıcılar, Rufus'a ChatGPT ile konuşur gibi sorular sorarak veya bilgi alarak, ihtiyaçlarına yönelik cevaplar bulabiliyorlar. Rufus aynı zamanda ürün ve hediye tavsiyeleri sunma, ürünleri karşılaştırma gibi işlevlere de sahiptir. Amazon mobil uygulamasının arama bölümüne bir şey yazıldığında Rufus'a kolayca ulaşılabilmektedir. Aynı bölüm, arama terimleriyle ilgili ürünleri göstermeye devam eder.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın