Android 9 Pie yayınlandı!
Yazar: Editör 07.08.2018 1051 0
Paylaş

Android P olarak tanıdığımız yeni sürüm sonunda Android Pie adı ile resmiyete kavuştu. Android Oreo sonrasında Turta tadında sunulan yeni Android 9 Pie güncellemesi artık belirli cihazlar için indirilebilir durumda.

Android 9 Pie neler sunuyor? Android P yenilikleri neler? Android P yenilikleri neler?

Sonraki büyük Android güncellemesi olan Android P yenilikleri ile adeta baş döndürüyor. Adaptif Batarya, Dijital Refah, Dilimler ve çok daha fazlası Android 9.0 P ile kullanıcılarla buluşacak.

Anrdoie Pie ile birlikte yapay zekanın da yardımıyla akıllı telefonunuz daha akıllı, daha basit ve kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuluyor. Yeni özellikler arasında ekran çıkıntıları için dahili destek, yenilenen Hızlı Ayarlar paneli bulunuyor. Yeni bildirim özellikleri, bildirimlerdeki mesajlara yanıtlama ve akıllı yanıtlar da dikkat çekiyor.

Android 9 Pie

Parmak izi doğrulama için güçlendirilmiş kullanıcı arayüzü, gizlilik geliştirmeleri, uygulamaların arka planda yaptıklarının yönetimi de yenilikler arasında.

Adaptif Batarya ve Adaptif Parlaklık ve Uygulama Aksiyonları ile Uygulama Dilimleri de yine kullanıcıların deneyimini çok daha ileri taşıyacak. Dijital Sağlık özellikleri ise cihazınızla ne kadar zaman harcadığınızı yönetmede yardımcınız olacak.

Android 9 Pie alacak cihazlar

Android 9 Pie ilk olarak Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2 ve Google Pixel 2 XL için sunulmuş durumda. Diğer markalara ait Android akıllı telefonlar için güncellemeyi yüklemek içinse bir süre daha sabretmek gerekiyor.

Android P beta süreci boyunca Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6 ve Essential PH-1 akıllı telefonlar için sunulmuştu. Öte yandan, şaşırtıcı bir biçimde Essential PH-1 da güncellemeyi alan ilk cihazlardan birisi oldu. Google, adı geçen akıllı telefonlar ve uygun Android One cihazlar için güncellemenin de Sonbahar sonuna kadar geleceğinin altını çiziyor.

Ayrıca, başka iş ortaklarının da cihazlarını yeni sürüme yükseltmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtiliyor. Güncelleme Nexus cihazlar içinse sunulmayacak.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın