Android P kullanıcıların çilesine son verecek!
Yazar: Editör 06.07.2018 1035 0
Paylaş

Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android P nam-ı diğer Android 9.0, kullanıcı arayüzünden pil tüketimine sunduğu onlarca farklı yenilik ile büyük bir heyecan uyandırırken, artık oldukça can sıkıcı hale gelen kelime seçme çilesini çözecek.

Android kullanıcıları, özellikle küçük ekranlı cihazlarda bir kelimeyi seçmek istediklerinde oldukça zorlanabiliyorlar. Zira, şu anda ” Kopyala, Ara, Tümünü Seç” gibi seçeneklere ulaşmak için bir kelimenin üzerine uzunca basmak gerekiyor.

Android P kelime seçme çilesine son verecek!

Kelimenin sadece bir bölümünü seçmek istediğinizde ise bu durum tam bir çileye dönüşebiliyor. Android P ile yenilenen büyüteç özelliği, bu sorunların tamamını gidererek kullanıcıların rahatça işlem yapabilmelerini sağlayacak.

rmalde bir kelimenin üzerine uzunca bastığınızda, kelimenin her iki tarafını da ikiye bölen noktalara sahip olursunuz. Fakat artık, kelimenin üzerinde açılan büyütülmüş bir pencere ile daha hassas bir şekilde seçim yapabileceksiniz.

Sadece metinler ile sınırlı tutulmayan yeni büyüteç, fotoğrafları yakınlaştırmak gibi diğer işlemler için kullanılabiliyor. Üst kısımdaki linke tıklayarak Android P ile kullanıcılara sunulan tüm yenilikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın