Android’e katlanabilir telefon desteği geliyor!
Yazar: Editör 08.11.2018 1131 0
Paylaş

Samsung’un geliştirici konferansı sırasında ilk kez görücüye çıkardığı katlanabilir telefon birçok kapıyı beraberinde açacak gibi görünüyor. Özellikle Android tarafında birkaç yıl içerisinde etkinliğini artırması beklenen katlanan telefon ve tabletler, Android ekosisteminden de destek alacaklar.

Android için Katlanabilir telefon kategorisi geliyor!

Android Developers resmi Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımla beraber, yeni kategori “Foldables” tanıtıldı. Önümüzdeki yıl Android partnerleri için hazır olması beklenen bu özellik sayesinde, katlanan cihazlarda uygulamaların düzgün bir şekilde çalışması sağlanacak.

Aynı zamanda Google‘ın mühendislik ekibinin Başkan Yardımcısı Dave Burke da yeni özellik hakkında konuştu. Teknolojinin artık şirketleri bu noktaya getirdiğini ifade eden Burke, yeni özellikler sayesinde Android’in çağ atlayacağını ifade etti.

Bu noktada Samsung ve Google’ın katlanabilir kategorisi üzerinde beraber çalıştıklarını da söylemek gerekiyor. Burada yapılan geliştirmeler sonunda Xiaomi, Huawei ve diğer büyük Android cihaz üreticileri katlanabilir özelliklerde yararlanabilecekler.

 Kaynak : https://shiftdelete.net/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın