Apple, Akıllı Saati Watch'a Dijital Havuz Görevlisi Özelliği Kazandırıyor
Yazar: Editör 03.04.2024 260 0
Paylaş

Apple, yüzme havuzlarında boğulma riskine karşı uyarı verecek yeni bir özellik için "dijital havuz görevlisi" patenti aldı.

Apple, yüzme havuzlarında güvenliği artırmak amacıyla Apple Watch için geliştirilen bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, "dijital havuz görevlisi" olarak adlandırılan bir patent kapsamında tanımlanıyor. Havuzda kullanıcıları boğulma riskine karşı uyaracak ve gerektiğinde cankurtaranlara bildirim gönderecek olan bu özellik, yüzme deneyimini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Apple Watch'un "dijital havuz görevlisi" özelliği, farklı sensörler aracılığıyla yüzücünün hareketlerini ve kalp atış hızını izleyerek anormal davranışları tespit edebilecek. Bu sayede, boğulma riski altında olan kullanıcılara zamanında uyarılar gönderilebilecek ve gerekli önlemler alınabilecek.

Patent aşamasında olan bu özelliğin ne zaman ve nasıl kullanıma sunulacağı henüz net değil. Ancak Apple, geliştirme sürecini hızlandırırsa, özelliği muhtemelen önümüzdeki WWDC etkinliğinde duyurabilir. Aksi takdirde, bir sonraki Apple Watch ve iPhone lansmanında tanıtılabilir.

Apple'ın "dijital havuz görevlisi" özelliği, Apple Watch'un güvenlik yeteneklerini genişleterek, yüzme sırasında olası riskleri minimize etmeyi amaçlıyor. Bu özellik, yüzme deneyimini daha güvenli ve kontrol altında tutmayı hedefliyor.

Kaynak : https://wccftech.com/apple-watch-become-digital-pool-attendant-alerting-swimmers/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın