Boston Dynamics, Robot köpeği Spot'u satışa sunmaya hazırlanıyor!
Yazar: Editör 17.06.2020 1017 0
Paylaş

Amerika merkezli robot teknolojileri konusunda öncü firma Boston Dynamics’in robot köpeği spot satışa çıkmaya hazırlanıyor.

Robot Teknolojileri konusunda öncü Boston Dynamics, robot köpeği bir süredir farklı sektör ve alanlarda kullanmaya ve test etmeye başlamıştı. Gelen haberlerle Spot’un koronavirüs nedeniyle hastanelerde, hayvanlar için sürü köpeği olarak kullanımında veya uzakdoğuda koronavirüs nedeniyle sosyal mesefayi korumaları için insanları uyarırken görmüştük.Son gelen bilgiye göre satışa sunulacağı öğrenilen Spot’a herkes sahip olamayacak. Gerçek köpek kadar hızlı ve çevik olan robot köpek Spot’un bir süredir dayanıklılık testleri yapılıyordu. Testlerin sonuna gelen firma satış sırasından kullanıcılardan robot köpeklerin satışında yararlı kullanım onayı alacağı ifade edildi.

Boston Dynamics'in Alan Uygulamaları ekibinin yöneticisi Seth Davis, robot köpek Spot’un satış sözleşmesinde, 'robotların insanlara zarar vermesinin ya da insanlara zarar veriyor gibi yapmasının' yasak olacağını ifade etti. Ayrıca Davis, robot köpek Spot'ın satış fiyatının 74.500 dolar olacağını fakat toplu alımlarda ve eğitim amaçlı kullanımlarda indirim yapılabileceğini belirtti.

Görsel Kaynak : The Guardian

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın