Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'un yeni görev yeri belli oldu
Yazar: Editör 13.02.2020 770 0
Paylaş

Gelişmesini son sürat devam ettiren robot teknolojisinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bunların sonuncusu ise Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'tan geldi.

Robot teknolojisi dendiğinde ilk akla gelen firma olan Boston Dynamics yeni bir gelişme ile yine adından söz ettirmeyi başardı. Firmanın geliştirdiği robot köpek Spot Norveç’te yer alan Aker BP petrol firmasında göreve başlayarak üretim ve güvenlikten sorumlu olacak. Geçen eylül ayında satışa sunulan robot köpek Spot, petrol endüstrisinin ilgisini çekerek yeni bir iş kolunda daha kendine yer bulmuş durumda. Norveç'te Aker BP şirketinde petrol platformunda çalışmaya başlayacak robot köpek hemcinsi farklı robotlarla beraber güvenliği sağlayacak.

Norveç’te faaliyetlerini sürdüren Aker BP'nin CEO’su Korl Johnny Hersvik, “Vizyonumuz; verimliliği, kaliteyi ve personelimizin güvenliğini artırmak için tüm operasyonlarımızı dijitalleştirmektir” dedi. Spot'un gaz kaçaklarını tespit edip herhangi bir ihlalde kara operatörlerine haber vereceği ve insan hayatı için tehlikeli olacak görevlerde de kullanılabileceği paylaşıldı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın