ChatGPT'ye Görme ve Konuşma Özelliği Kazandırıldı!
Yazar: Editör 26.09.2023 313 0
Paylaş

OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka ChatGPT, artık görsel algılama, işitme ve konuşma yeteneklerine sahip.

OpenAI, ChatGPT için kullanıcıları memnun edecek yeni özelliklerin geleceğini duyurdu. Artık ChatGPT'ye sorular sormak için görselleri yükleyebilir veya ses kayıtları gönderebilirsiniz. OpenAI'ın sohbet botu ChatGPT, cevap verebilme yeteneği ile son bir yıldır tüm dünyada büyük ilgi görmekteydi. Şirket, bugün yaptığı açıklamayla bu popüler yapay zeka aracının yeteneklerinin daha da artacağını duyurdu.

Şirketin açıklamasına göre, ChatGPT artık görsel algılama, işitme ve konuşma yeteneklerine sahip olacak. Yani artık bu sohbet botuna fotoğraf gönderebilecek ve sesli sorular yönelterek sesli cevaplar alabileceksiniz.

Bu yeni özellikler, başlangıçta ücretli kullanıcılara sunulacak ve daha sonra tüm kullanıcılar için erişilebilir olacak.

ChatGPT, ses kayıtlarıyla soru sorduğunuzda bunları metin haline getirerek bir cevap üretecek. Ardından bu cevabı size sesli olarak iletebilecek. OpenAI'ın paylaştığı videodan da görülebileceği gibi, bu özellik ChatGPT'nin Siri, Alexa ve Google Asistan gibi sesli asistanlar gibi çalışmasını sağlayacak. OpenAI'ın teknolojilerini göz önünde bulundurarak, daha iyi cevaplar beklemek mümkün.

OpenAI'ın açıklamasına göre, yeni metinden konuşmaya dönüştürme modeli, sadece metinlerden ve birkaç saniyelik ses örneklerinden insan benzeri sesler üretebilecek. Kullanıcılar ayrıca ChatGPT'nin beş farklı ses tonu arasından seçim yapabilecekler.

Başka bir özellik ise istediğiniz bir görseli ChatGPT'ye yükleyebilme ve bu görsel hakkında sorular sorabilme olanağı sunacak. Şirketin paylaştığı videoda bu özelliğin nasıl çalıştığı görülebiliyor. Ayrıca uygulamanın çizim aracıyla fotoğraflar üzerine çizimler yapmak da mümkün olacak. Bu şekilde sorularınızı sohbet botuna daha net bir şekilde iletebileceksiniz.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın