e-Scooter'lara İBB tarafından yeni düzenleme getirildi!
Yazar: Editör 31.08.2021 533 0
Paylaş

Özellikle pandemi dönemiyle popülaritesi günden güne artıp kullanımı ciddi sayıları ulaşan Scooter’lara hız sınırı geldi.

Scooter’lar artık günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarından bir tanesi... Özellikle İstanbul,Ankara ve İzmir gibi metropollerde yaşanan trafik için alternatif bir ulaşım çözümü olan scooterlara ilgi giderek artıyor. Bu konuda ise yetkili merciler tarafından gerekli kontrol ve düzenlemelerde ardı ardına geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı toplantıda bu konuya da yer verildi. 12 Scooter girişimin İstanbul için istediği 61 bin 422 adetlik talebin 52 bin 177’sine izin çıktı.

UKOME tarafından yapılan toplantıda alınan kararlara göre Scooter’lara dünyanın diğer metropol ülkerindeki kullanıma göre hız sınırı getirildi. Scooterla kullanımda hız 15km’i aşamayacak. Bunun yanında her araca özgü bir kod bulunacak. Ön ve arka kısımlarında uyarıcı şeritler ve reflektör bulunacak. Araç üzerinde reklam yerleştirilemeyecek.15 yaşını doldurmayan kişiler scooter kiralayamayacak ve başta Cumhurbaşkanlığı binaları,emniyet,diplomatik temsilcilikler,saraylar,sağlık kurum girişleri,okul girişleri ,engelleri rampaları ile toplu taşıma durakları gibi çoğu alana yakın park edilemeyecek.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın