Eskiyince gübreye dönüşen dünyanın en organik ayakkabısı
Yazar: Editör 17.08.2018 1235 0
Paylaş

Dünyada her yıl yaklaşık 20 milyar çift ayakkabı üretiliyor. Bu ayakkabıların yapımında ise çoğunlukla plastik malzemeler kullanılıyor. Bunun çevreye olan zararlarını tahmin etmek zor değil.

Reebok bu noktada büyük bir adım atarak yüzde yüz organik ayakkabısıyla doğaya sahip çıkıyor. Şirketin ürettiği ayakkabı ABD Tarım Bakanlığı onaylı biyolojik malzemelerden meydana geliyor.

Cotton + Corn adındaki ismiyle müsemma ayakkabının üst kısmı mısırdan, tabanı ise pamuktan üretilmiş. Hatta astarında bile keneotu tohumu yağı kullanılmış. Reebok ayakkabının organik yapısına gölge düşürmemek için boya bile kullanmadığını söylüyor.

Şimdilik sınırlı sayıda üretilen Cotton + Corn 95 dolardan satışa sunulmuş durumda. Tektip ve unisex tasarlanan ayakkabının ileride daha yaygın ve ulaşılabilir olacağı belirtiliyor.

Yakın geçmişte Nike’den bağcıkları kendi kendine bağlanan fütürist ayakkabı ve Adidas’tan 3D yazıcıyla üretilen ayakkabı hamleleri gelmişti.

Reebok ise tüketiciyi sosyal sorumluluktan vurmaya çalışıyor. İyi ki de öyle yapıyor zira daha rahat nefes alabilmek için daha çok çevreci açılıma ihtiyacımız var.

Kaynak : https://blog.itucekirdek.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın