Facebook, Android cihazlarda milyar indirme sayısına ulaştı
Yazar: Editör 07.10.2019 672 0
Paylaş

Sosyal medya uygulamaları, her geçen gün daha da hayatımızın içine giriyor. Facebook, Twitter, Instagram derken uzayıp giden listede popülerliğini yeni yeni artıran platformlar da bulunuyor ancak Facebook, sosyal medya uygulamalarının arasında en çok indirilen uygulama olmayı başardı. Popüler uygulama, Android'de 5 milyar indirmeyi geride bırakarak bu sayıya ulaşan Google dışı ilk uygulama oldu.

Adı daha önce Cambridge Analytica gibi veri skandallarıyla gündeme gelen sosyal medya platformu Facebook, başarılı yolculuğuna ara vermeden devam ediyor. Zaman zaman ilginç açıklamalarıyla adını duyduğumuz Mark Zuckerberg'ün CEO'luk görevini yürüttüğü şirkette işler oldukça iyi gidiyor gibi görünüyor.

Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan şirket, özellikle bu uygulamaların son dönemdeki popülerliğiyle öne çıksa da Android'in uygulama mağazası Google Play Store'daki indirme sayıları, Facebook'un gurur duyacağı son veri olarak karşımıza çıktı. Resmi verilere göre Facebook, ulaşılması oldukça zor bir başarıya imza atarak 5 milyar indirmeyi geride bıraktı.

Facebook, Google uygulamalarından sonra bir ilki başardı:

Android cihazlarda ön yüklü olarak gelen Google uygulamalarının indirme sayısında zirvede olması oldukça doğal ancak ayrı bir uygulamanın kullanıcılar tarafından indirilerek bu sayıya ulaşması zor bir başarı. Google Play Hizmetleri, YouTube, Haritalar gibi Google uygulamalarının ardından bir ilk olan Facebook, bu başarıya 2014'teki 1 milyar indirmeden sonra geçen 5 yıllık sürede ulaştı.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın