General Motors elektrikli bisiklet işine giriyor
Yazar: Editör 05.11.2018 919 0
Paylaş

Elektrikli bisiklet üretme konusunda çalışmalar yapan General Motors, bu projesini duyururkan farklı bir yönteme başvurdu. General Motors açtığı yarışmayla üreteceği elektrikli bisikletlerin ismini tüketicilerin koymasını istiyor.

Tamamen elektrikli bir geleceğe inanan otomotiv devi General Motors, yaptığı çalışmaların yanına bir de elektrikli bisikleti ekledi. General Motors bünyesinde çalışan ekipler, iki farklı model olarak piyasaya sunulacak olan elektrikli bisikletlerinin tanıtımını yaptı.

Hepsi sıfır emisyona sahip olacak elektrikli bisikletler oldukça inovatif tasarlanmış. Bir elektrikli bisiklet katlanabilir bisiklet olarak tüketiciye sunulacakken diğer model ise klasik bir kompakt elektrikli bisiklet modeli olacak. Elektrikli bir altyapıya sahip olan modellerin bir diğer önemli özelliği ise otomotiv üretim süreçlerine katkı sağlayan mühendislerin bu elektrikli bisikletlerin tasarım süreçlerine katılım sağlaması olmuş.

Elektrikli bisikletler aynı zamanda bağlı olacak ve birer IoT cihazı gibi konumlanacak. Bünyesinde Chevrolet, GMC, Cadillac gibi pek çok otomobil markasını bulunduran General Motors’ın bir sonraki elektrikli aracının bir otomobil değil de elektrikli bisiklet olması GM için hem bir elektrikli motorlara alışma süreci hem de bisiklet endüstrisini de değiştirmeye yönelik erken bir hamle gibi gözüküyor. Zira son dönemde elektrikli bisiklet girişimlerini sıkça görmeye başladık.

General Motors’un bir diğer hamlesi de tanıttığı elektrikli bisikletlerin adının tüketici tarafından konulması oldu. Modelleri tanıtan General Motors, açtığı ebikebrandchallenge.com adlı web sitesi ile tüm dünyayı modelleri hakkında bilgilendirirken, büyük çaplı bir yarışma da başlattı. GM’nin elektrikli bisikletlerinin isimlerini bulanlara 10 bin dolarlık para ödülü verilecek. Şirket, 26 Kasım tarihine kadar önerilerileri toplayacak ve elektrikli bisikletlerinin ismini 2019 yılının ilk çeyreğinde duyuracak.

Kaynak : https://webrazzi.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın