Global teknoloji devleri çalışanlarının Çin seyahatlerine yasak getirdi
Yazar: Editör 31.01.2020 735 0
Paylaş

Global teknoloji devleri olan Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi sektörün dev şirketleri Çin seyahatlerine yasak getirdi.

Çin'de hızla yayılan Corona salgını önemli teknoloji devlerini de önlem almaya itti. Corona Virüsü, şu an için 18 farklı ülkede 100’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Tehlikeli salgının bu denli korkutucu olması nedeniyle Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft gibi önemli teknoloji firmalarının tedbirler almasına neden oldu.

Teknoloji devlerinin çalışanlarına farklı önlemler aldığı iletildi. Apple aldığı önlemler çerçevesinde, kritik durumlar haricinde çalışanların Çin seyahatlerini yasakladı. Facebook ise, kısa süre önce Çin’i ziyaret etmiş çalışanlarının evden çalışacaklarını paylaştı. Microsoft da aynı kararı veren markalar arasında yer aldı. Google Çin’deki ofislerini kapatarak çalışanlarının evden çalışmasını istedi. Ayrıca Google benzer şekilde, Çin’e yapılacak çalışan ziyaretlerinin durdurduğunu ve yakın zamanda Çin’e giden çalışanlarının iki hafta boyunca evde çalışacaklarını duyurdu.

Corona virüsü, Salgının merkezinde yer alanlı Çin'li firmaları da etkiledi. Alibaba, Tencent ve Baidu gibi Çin’in önemli teknoloji firmaları tüm çalışanlarının evden çalışacaklarını duyurdu.

Kaynak : https://digitalage.com.tr

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın