Google, Asistan'a sesli komutla alışveriş yapabilme özelliği kazandırıyor!
Yazar: Editör 26.05.2020 777 0
Paylaş

Sesli asistan uygulamaları konusunda teknoloji devleri arasındaki rekabet günden güne kızışıyor. Google, bu alanda ciddi bir atılım yaparak Google Asistan uygulamasına sesli komut ile satın alma özelliği ekliyor.

Yapay zeka alanında silikon vadisinde hareketlilik yaşandığı şu günlerde haberler peşi sıra gelmeye devam ediyor. Son dönemde Facebook’un insani özelliklerini öne çıkardığı yapay zeka sisteminin yanısıra ,Siri,Alexa gibi dev rakiplerin olduğu bir ekosistemden bahsediyoruz. Google, Asistan uygulamasıyla yapay zeka sistemini birleştirerek doğallık ve insani özellikleri içeren güncellemelerini zaten planlayarak Google’ın CEO’su Sundar Pichai’nin katıldığı etkinliklerle tanıtımlarını belli periotlarla gerçekleştiriyor. Son gelen haber ise Asistan’ın ciddi bir özelliği kazandığıyla ilgili. Yapılan çalışmayla birlikte Asistan’ın sesli komut ile satın alma yapabileceği iletildi.

Google’ın şuan test aşamasında olan bu özelliğinin öncesinde ödeme bilgilerini telefon uygulamasından seçmeleri, yüz tanıma, parmak izi ve bir şifre ile bu işlemi gerçekleştirebilirken, özelliğin yayına alınmasının ardından sesin Google tarafından analizi sonrasında onay alınarak işlemin tamamlanması bekleniyor. Google’ın Asistan’la ilgili bu özelliği yayına alma tarihi konusunda ise net bir tarih bilinmiyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın