Google, Çalışanlarının Zoom uygulamasını kullanmasına yasak getirdi
Yazar: Editör 09.04.2020 917 0
Paylaş

Koronavirüs salgını sonrası iş yapış şeklimiz tamamen değişti. Uzaktan çalışma modelinde sürdürdülen iş hayatımıza da teknoloji ciddi anlamda girmiş durumda. Bu noktada online konferanslar,online eğitimler ve e-toplantılar büyük yer tutuyor. Zoom ise sağladığı online erişim hizmetleriyle adını global anlamda geliştirmiş durumda.

Zoom, sağladığı online hizmetler ile özellikle koronavirüs karantinası döneminde beyaz yakalı çalışanların işlerini ciddi olarak kolaylaştırmış durumda. Ancak bu hizmetlerinin yanı sıra içerik güvenliği ve bilgi güvenliği açısından da tartışmalar sürüyor. Google'sa çalışanlarına bu tartışmalar ışında Zoom kullanımını yasakladı. Google, Uygulamanın bünyesinde bir çok güvenlik açığı barındırdığını düşünüyor bu nedenle de video konferans uygulaması Zoom, Google’ın yapmış olduğu son açıklamayla çalışanlarına yasaklandı.

Google'ın yöneticilerinde Jose Castaneda BuzzFeed News’e : "Google’ın çalışanlarına Zoom’un “güvenlik açıklarını” belirten bir e-posta gönderdiğini ve bundan sonra şirkette çalışmakta olan kişilerin bilgisayarlarında bu uygulamayı kullanmamasını istediklerini bildirdi. Castaneda, “Çalışanlarımızın şirket ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun zamandır devam ediyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak : https://www.buzzfeednews.com/article/pranavdixit/google-bans-zoom

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın