Google, Chrome'un Eski Android Sürümlerine Desteğini Sonlandırıyor
Yazar: Editör 29.11.2023 190 0
Paylaş

Google Chrome, önümüzdeki güncellemelerle birlikte Android Nougat işletim sistemini kullanan cihazlara olan desteğini sonlandıracak. Android, akıllı telefon pazarının en yaygın işletim sistemlerinden biri olmasına rağmen, pek çok farklı versiyonu aktif olarak kullanılmaktadır. Şu an için en güncel versiyon Android 14 olsa da, Android 11 hala en yaygın olarak kullanılan versiyon olarak öne çıkıyor. Google ise bazı eski Android versiyonlarına sağladığı desteği kademeli olarak sonlandırma kararı almış durumda.

Chrome, düzenli güncellemelerle güncellenen bir tarayıcı uygulamasıdır ve mevcut en güncel sürümü Chrome 119'dur. Chrome 119'u kullanan Android 7 (Nougat) kullanıcıları, tarayıcı desteğini sürdürebilmek için cihazlarını güncellemeleri konusunda uyarılmaktadır. Google'ın blogunda yer alan destek sayfasına göre, Chrome 120'den itibaren Android 7.1 ve daha eski işletim sistemlerini kullanan cihazlarda Chrome desteği sona erecektir.

Ayrıca, Google 2023-46-0-581792699 sürümüyle birlikte daha eski Android sürümlerine olan desteği sona erecek. Ancak bu durum, aktif Android kullanıcılarının yalnızca yüzde 3'ünü etkileyeceği tahmin edilmektedir, çünkü Haziran 2023 itibarıyla Android 7.1 kullanan cihazların oranı bu seviyede, daha eski işletim sistemlerinin payı ise yüzde 5 olarak belirlenmiştir.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın