Google, Maps Uygulamasına Mekan ve Yemek Öneri Özelliği Ekliyor
Yazar: Editör 28.03.2024 175 0
Paylaş

Google, Haritalar ve Arama hizmetlerine yeni üretken yapay zeka özellikleri getireceğini duyurdu.

Google, son zamanlarda birçok yenilik getirerek hizmetlerini güncellemeye devam ediyor. Bugün duyurulan yeni özellikler, Haritalar ve Arama tarafında önemli gelişmelere işaret ediyor. Henüz tam anlamıyla yaygınlaşmasa da belirli bölgelerde kullanıma sunulmaya başlanmış durumda.

Duyurulan yeniliklerin tamamı üretken yapay zeka ile ilgili. Haritalar, kullanıcılara yemek yenilebilecek yerler ve ziyaret edilebilecek mekânlar hakkında öneriler sunacak. Ayrıca haftalık olarak güncellenen "Trendler" özelliği, o haftanın popüler mekânlarını ve "gizli cevherleri" gösterecek. Şu anda Haritalar'ın yeni özellikleri sadece ABD ve Kanada'daki 40 şehirde kullanılabilir durumda.

Google Arama ise yapay zeka entegrasyonuyla size seyahat planı oluşturacak. Bu özellik, SGE (Üretken Arama Deneyimi) kapsamında sunuluyor ve şimdilik sadece SGE'ye kayıtlı olanlar tarafından erişilebilir durumda.

Bu yeni özellikler sayesinde kullanıcılar, seyahat planı oluşturmak, uçuş ve otel seçeneklerini incelemek, yemek yiyebilecekleri mekânları keşfetmek ve ziyaret edilebilecek yerleri görmek gibi birçok konuda yapay zeka destekli öneriler alabilecekler.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın