İran'ın yerli otomobili Lamborghini Murcielago konseptinde üretildi
Yazar: Editör 15.10.2018 1187 0
Paylaş

İran yerli araba haberleriyle geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelmişti. Ünlü markaların bilindik modellerini birebir kopyalayarak, yerli otomobil imajıyla kullanıma sunan İranlı mühendisler bu seferde Lamborghini Murcielago modelini kopyalayarak ilk yerli spor arabayı üretti. İran yapımı Lamborghini Murcielago tanıtıldı!

Lamborghini Murcielago modeli 2001-2010 yılları arasında üretilen Lamborghini markasının baş yapıtları arasında yer alıyor. Aracın birebir kopyası izin alınarak İran’da üretildi.

İran yapımı Lamborghini Murcielago tanıtıldı!

İran yerli araba üretiminde ilk adımlarını ünlü markaları taklit ederek atmak istiyor. Daha öncesinde de yerli otomobil haberleriyle gündeme gelen İran, Citroen ve Peugeot markalarının modellerini taklit ederek ilk yerli arabasını ürettiğini açıklamıştı.

Tebriz’de gerçekleşen üretimde Lamborghini Murcielago SV modeli tekrar üretildi. İtalyan patent sahiplerinden izin alınarak, modelin motor ve kaporta aksamlarında her şey birebir aynı olacak şekilde üretildi.

İran yerli otomobil kataloğuna bir yenisini daha eklerken, ortaya orijinal aracı aratmayan bir otomobil çıktı. Saatte 342 km/h hıza kadar çıkabilen bu güçlü araç, İran için yerli otomobil sanayisi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın