Kafa Topu oyunuyla bilinen Masomo firması Miniclip tarafından satın alındı
Yazar: Editör 07.02.2019 977 0
Paylaş

Geçtiğimiz Aralık ayında Kafa Topu’nun yapımcısı olan Masomo firmasının 100 milyon dolar üzeri bir değerlemeden satılacağını sizlere aktarmıştık. Bugün aldığımız bilgilere göre bu satın alma işlemi gerçekleşti ve Masomo, Tencent’in sahip olduğu Miniclip‘e satıldı. Anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim.

Mobil oyun pazarının ülkemizde her geçen gün daha da geliştiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse 2017 yılın sonuna doğru Zynga, Peak Games‘in bazı oyunlarını 100 milyon dolara satın almıştı. Sonrasında ise Gram Games 250 milyon dolara satın alındığı haberi karşımıza çıkmıştı.

Tam da bu gelişmelerin sonucu olarak karşımıza çıkan ve Kafa Topu 2 oyunu ile birlikte 2018 yılında büyük ses getiren Masomo, oyun dünyasının en önemli firmalarından birine satılmış oldu. Masomo’nun kurucu ortakları arasında Erdem Yurdanur ve Perform Group’un eski CEO’su olan Oliver Slipper gibi isimler yer alıyor.

Maçkolik ile internet girişimciliğine adımını atan Erdem Yurdanur, girişimcilik yolcuğuna Masomo ile devam ettiğini de ekleyelim.

Kaynak : https://webrazzi.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın