Koronavirüs salgını nedeniyle Airbnb rezervasyon politikasında değişikliğe gitti
Yazar: Editör 16.03.2020 754 0
Paylaş

Ev, oda veya hostel kiralama girişimi Airbnb'ye koronavirüs salgını sebebiyle çok sayıda iptal talebi geliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle rezervasyonlarını iptal ettirmek isteyen kullanıcılar için Airbnb kullanıcıların yüzünü güldürecek bir adım attı.

Çin'den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını başta turizm sektörü olmak üzere birçok sektörü etkiledi. Dünya çapında yaşanan kriz dolayısıyla birçok noktaya uçuşlar iptal edilirken birçok ülkede sınır kapılarını kapatmış durumda. Bu noktadaysa en fazla etkilenen sektör turizm oldu.

Dünyada koronavirüs salgını nedeniyle seyahate çıkanların sayısı önemli ölçüde azalırken, seyahat edenlerin konaklama girişimi olarak kullandıkları Airbnb de zor günler geçiriyor. Salgın nedeniyle rezervasyonların büyük bölümü iptal edilirken, şirket kullanıcıların mağdur olmaması adına politika değişikliğine gitme kararı aldı. Airbnb aldığı kararla otomatik iptal yoluna gitmezken kullanıcılarına 14 Mart - 14 Nisan tarihleri arasında ek bir ücret ödemeden rezervasyonlarını iptal ettirme hakkı tanıdı.

Koronavirüsü salgınının uzaması durumunda sürenin 14 Nisan'ı aşacağını düşündüklerini ileten Airbnb yetkilileri, süreci yakından takip ettiklerini belirttiler. Konuyla ilgili airbnb'nin açıklamasına ulaşmak için tıklayın

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın