Koronavirüs salgını sonrası öne çıkan teknoloji şirketi: Zoom
Yazar: Editör 31.03.2020 744 0
Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada firmalar evde çalışma modeline geçerek hem çalışanlarını korumak hemde salgının önüne geçmek için gerekli önlemleri alıyorlar. Bu çalışma şekli ise koronavirüsle birlikte bazı firmaların değerinin ciddi oranda artmasına neden oldu. Bu anlamda video konferans ve online toplantı hizmetleri sunan Zoom öne çıkmış durumda.

Dünyada etkisini artıran koronavirüs ile birlikte iş yapış modelleri internet ortamına taşınarak online çalışma modeline geçilmiş durumda.Bu sistem bazı teknoloji firmalarının değerlerini ciddi oranda artırarak koronavirüs sonrası dönemde isminin çok daha fazla telaffuz edileceğini gösteriyor. Bu anlamda koronavirüsün hizmetlerini öne çıkardığı firmaların başında Zoom geliyor.Görüntülü iletişim ve tele konferans hizmeti sunan Zoom bu dönemde birçok devlet dahil birçok firmanın etkin iletişim aracı oldu. Uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısı, 2020 yılı yaşından Mart ortasında kadar %67 arttı.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede alınan tecrit, karantina tedbirleri milyonlarca kişiyi evlerine kapattı. Yüz yüze yapılamayan görüşmeler toplantılar internet ortamına kaydı. Sosyal mesafe ve sosyal izolasyon döneminde görüntülü iletişim ve video konferans için en çok tercih edilen uygulama da ABD, California merkezli Zoom uygulaması oldu. Google App store'dan 50 milyondan fazla defa indirilen uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısı, 2020 yılı yaşından Mart ortasında kadar %67 arttı.

Zoom Hakkında

Zoom, 2011 yılında Çin kökenli Amerikan iş insanı Eric Yuan tarafından kuruldu. Yuan, Zoom'un kuruluşundan önce Amerikan teknoloji devi Cisco Systems'in mühendislik biriminin başkan yardımcılığı görevinini yürütüyordu. Zoom 2019 yılında halka arz edilerek piyasa değeri 16 milyar dolara yükselmişti ancak Covid-19 salgını sonrası şirketin piyasa değeri 42 milyar dolara yükseldi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın