Linkedin, Uzun bir aradan sonra tasarım değişikliğine gidiyor
Yazar: Editör 28.09.2020 867 0
Paylaş

2002 yılında kurularak 2016 yılında Amerika merkezli teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınan iş dünyasına odaklı sosyal ağ olarak karşımıza çıkan LinkedIn, arayüzünü yeniliyor.

Microsoft,2016 yılında satın alma işlemlerini tamamladığı Linkedin’ın arayüzünün değiştirileceğini açıkladı. Uzun süredir aynı tasarımı kullanan LinkedIn, alışılagelen mavi renki temasını değiştiriyor. Tasarım ekibi portalın tasarımının daha sade ve modern bir tasarıma kavuşturarak kullanıcı dostu arayüzler ile kullanımı da kolaylaştırmak istiyor.

2002 yılında profesyonel iş insanlarının buluştuğu bir platform olarak kurulan Linkedin’da kullanıcılar portal üzerinden şirket yöneticilerine direk ulaşabiliyor, takip edebiliyor ve iş ilanlarına başvuru gerçekleştirebiliyor. Uzun süredir aynı tasarım özelliklerini kullanan Linkedin, nihayet tasarım konusunda adım atıyor. Tasarım ekibi uzun yıllardır kullanılan mavi tema yerine yeşil ve mavinin daha yoğun kullanıldığı sade ve modern bir tasarım için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca tasarım örneğinde göze çarpan butonların artmış olması da kullanım açısından farklılıkların olabileceğini gözler önüne seriyor. Çalışmanın ne zaman tamamlanacağı ve tasarım ne zaman değişeceğine dair bir bilgi bulunmadığını da belirtelim.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın