Messenger, Uçtan Uca Mesajlaşma Yapısına Mesaj Düzenleme Özelliği Getirdi
Yazar: Editör 12.12.2023 262 0
Paylaş

Meta, çatı şirketi olarak bilinen, uzun süredir beklenen bir adımı atarak Messenger uygulamasına uçtan uca şifreleme özelliğini ekledi. Bu güncelleme ile birlikte Messenger kullanıcıları, attıkları bir mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde düzenleme yapma imkanına sahip olacaklar. Uzun bir süre boyunca gelmeyen bu özellik, kullanıcılara hatalarını düzeltme ve yeni bir mesaj gönderme zorunluluğunu ortadan kaldırarak daha esnek bir iletişim sağlıyor.

Ayrıca, uçtan uca şifreleme artık Messenger'da standart hale getirilmiş durumda. Meta, bu güvenlik önlemi için önceki dönemlerde kullanıcılara opsiyonel olarak sunulmuştu, ancak şimdi uçtan uca şifreleme herkes için yerleşik ve sürekli olarak etkinleştirilmiş durumda. Uçtan uca şifreleme, iletilen bilgilerin sadece gönderici ve alıcı arasında okunabilir olmasını sağlayarak, üçüncü tarafların erişimini engeller.

Facebook'un yıllar önce yaptığı bir açıklamada, "Uçtan uca şifreleme altyapısını hemen standart hale getirmek, platformun çok büyük olması nedeniyle kolay değil" demişti. Ancak şimdi, bu güvenlik önlemi Messenger'da standart hale gelmiş durumda ve kullanıcıların iletişimini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın