Netflix, Avrupa'da yayın kalitesini 30 günlüğüne düşürecek
Yazar: Editör 20.03.2020 687 0
Paylaş

Netflix, Koronavirüs salgını sebebiyle internet stabilitesini korumak için yayın kalitesini 1 aylığına düşürdüğünü açıkladı.

Ülkemiz dahil bir çok ülkedeki karantina önlemleri kapsamında ülke vatandaşları salgın yayılımının önüne geçmek için evlerinde kalıyorlar. Bunun neticesinde evlerinde kalan kullanıcıların dijital yayın platformlarına ve sosyal medya uygulamalarına aşırı ilgisi söz konusu. Ancak bu yoğunluk dolayısıyla internet stabilitesinde sorunlar yaşanabiliyor.Bu sorunların önüne geçmek için dijital yayın platformları başta olmak üzere birçok firmaya da sorumluluk düşüyor. Netflix, bugün yapmış olduğu resmi açıklamayla Türkiye'de dahil olmak üzere tüm avrupa genelinde yayın kalitesini %25 oranında azaltacağını açıkladı.

Bu kararın alınmasını Avrupa Birliği istemişti

Alınan bu karar Netflix’in tek başına aldığı bir karar değil. Avrupa Birliği İç Pazar ve Hizmetler Temsilcisi Thierry Breton, dün Netflix CEO’su Reed Hastings ile yapmış olduğu bir görüşmede, korona virüs salgını devam ederken internet stabilitesini korumak için Netflix’in video kalitesini düşürmesini istemişti. Breton, Dijital yayın platformu Netflix dışında YouTube gibi platformların da video kalitelerini belirli bir süre için düşürmelerini istedi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın