Netflix izleyicileri çıldırtacak yeniliğini test ediyor!
Yazar: Editör 18.08.2018 1101 0
Paylaş

Netflix yeni bir özelliğini test etmeye başlamış durumda. Öte yandan, test sürecindeki bu özellik kullanıcıları şimdiden çileden çıkarttı. Bölümler arasında izleyicilerin karşısına çıkacak Netflix video tanıtım özelliği çok da sevilmeyecek gibi gözüküyor.

Netflix video tanıtım göstermeye başlayacak!

Dünyanın çeşitli yerlerindeki seçilmiş kullanıcılarda gözükmeye başlayan Netflix video tanıtım özelliği ile Netflix algoritması izleyicilere tam ekran olarak çeşitli içerikler önerecek. Bu özellik için şimdiden bazı kullanıcılar tepki göstermeye başlamış durumda.

Diğer programlar için izlenen TV serisinin bölümleri arasına giren video tanıtımlarının atlatılamadığı ve belirli bir süre boyunca izlenmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Bunun aynı YouTube reklamlarına benziyor diyebiliriz. Netflix ise bir hata sebebiyle böyle bir durumla karşılaşıldığını vurguluyor. Video tanıtımlarının atlatılabilir ve kalıcı olmayacağının da altı çiziliyor.

Netflix, bölümler arasındaki öneriler ile üyelerinin keyif alacakları içerikler keşfetmesine yardımcı olunup olunmadığını test etmek niyetinde olduklarına dikkat çekiyor. Yani tepkiler artarsa bu özellik doğrudan rafa da kalkabilir.

Diğer ters tepen bir test ise çocuk programlarının oyunlaştırılması olarak karşımıza çıkmıştı. Bu özellikte ise genç yaştaki izleyicilerin Netflix izlemeye devam etmesi için rozetler ve ödüller verilmişti. Ebeveynler ise haliyle bu konuda oldukça öfkelendi ve özellik hızla geri çekildi.

Netflix tarafından Marvel filmlerinin platformdan kaldırılmak zorunda kalacağını da hatırlatalım. Bunun sebebi ise Disney’in 2019 yılının sonlarına doğru kendi video servisini hayata geçirecek olması.

Kaynak: https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın