OnePlus, Şarj teknolojisi konusunda radikal değişikliğe gidiyor
Yazar: Editör 24.01.2020 749 0
Paylaş

Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın ilk kurulduğunda kablosuz şarj teknolojisine pek de sıcak bakmadığı biliniyordu. Ancak ortaya atılan bazı iddialara göre OnePlus, OnePlus 8 Pro modelinde bu konuda stratejik bir değişikliğe gidiyor.

OnePlus, Sektöre giriş yaptığında 400 dolar bandından telefon satışı gerçekleştirirken kablosuz şarj donanımıyla maliyeti artıran unsurlardan ötürü telefonun fiyatının artmasına sebep oluyordu.

OnePlus’ın CEO’su Pete Lau, bir röportajında kablosuz şarj teknolojisinin “fazla yavaş” olduğunu ve “buna değmeyeceğini” ifade belirtmişti. OnePlus, Wrap Charge teknolojisiyle telefon bataryasını yaklaşık 1 saat gibi bir sürede doldurmak mümkün oluyordu.

Mayıs ayında piyasaya çıkacak OnePlus 8Pro modeli ile OnePlus'ın bu duruşunun değişeceği görülüyor.. All About Samsung editörü Max J., Twitter hesabından attığı bir Tweet’te kablosuz şarj pedinin üzerinde duran bir OnePlus sekiz Pro görseli paylaştı.

Atılan Tweet’te açık bir biçimde OnePlus sekiz Pro’nun şirketin bu zamana kadar sıcak bakmadığı kablosuz şarj özelliğini taşıyor olacağı ima ediliyor. Şu an için OnePlus sekiz ya da OnePlus sekiz Lite’ın bu tarz bir özelliğe sahip olup olmayacağı henüz belli değil. Max J.’in ortaya attığı bu iddia doğruysa şirketin bu zamanki duruşuyla ters düşeceği manasına geliyor.

Kaynak : https://www.webtekno.com

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın