Oppo, Yapay Zeka Destekli AR Gözlüğünü Tanıttı
Yazar: Editör 29.02.2024 117 0
Paylaş

Oppo, hafif yapısı ve yerleşik sesli yapay zeka asistanıyla dikkat çeken Air Glass 3 XR artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğünün prototipini tanıttı. Oppo, MWC 2024 fuarında bu yenilikçi ürünü sergiledi.

Oppo Air Glass 3 XR, Çin yapay zeka modeli AndesGPT tabanlı sesli asistan desteğine sahip. Bu asistan, kullanıcıların gözlükleri kontrol etmelerine ve bilgi aramalarına yardımcı oluyor.

Gözlüklerin bir yanında dokunmatik kontrol paneli bulunuyor. Oppo'nun açıklamasına göre, sesli asistan şu anda yalnızca Çin'de kullanılabiliyor. Kullanıcılar, seyahat planlama gibi görevlerde bilgi aramak ve sohbet etmek için asistana erişebiliyorlar. Ayrıca, müzik çaları kontrol etmek, aramalara cevap vermek ve görüntüler gözlemlemek için de kullanılabiliyorlar.

Oppo Air Glass 3 XR'nin sadece 50 gram ağırlığında olduğu ve optiklerinin yansıma indeksinin 1.70 olduğu belirtiliyor. Gözlükteki dahili projektör ekranlarının piksel yoğunluğunun 1000 cd/m²'nin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Oppo, Air Glass 3 XR'ın kullanımını normal bir gözlük çiftinin kullanımına çok yakın hale getiren özelliklere sahip olduğunu vurguluyor.

Oppo Air Glass 3 XR, dört mikrofonlu bir sistemle gürültü engelleme özelliğine sahip. Şirket ayrıca, yapay zeka destekli generatif işlevlerin de desteklenmesini planlıyor. Bu işlevler arasında fotoğraf ve görüntüleri düzenlemek için AI Eraser gibi çeşitli özellikler bulunuyor. Oppo, bu işlevlerin Reno 11 ve Find N3 serisi akıllı telefonlarda da kullanılabilir hale getirileceğini belirtiyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın