Oyak Renault, Koronavirüs nedeniyle üretime ara verdiğini duyurdu
Yazar: Editör 26.03.2020 745 0
Paylaş

Global olarak etkisini sürdürmeye devam eden Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiliyor. Etkilenen sektörlerden bir tanesi de otomotiv sektörü oldu. Otomotiv üreticileri daralan talebe istinaden üretimlerine ara veriyor. Bunun son örneği Oyak Renault'tan geldi. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, koronavirüs nedeniyle 26 Mart itibarıyla faaliyetlerine geçici bir süre ara verdiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Her zaman önceliğimiz olan çalışmakta olan sağlığını göz önüne alarak, Sağlık Bakanlığı'nın yönergeleri doğrultusunda önleyici tedbir ve uygulamaları bugüne dek devreye aldık, almaya da devam etmekteyiz.”

Global tedarik zincirindeki aksamalara işaret eden şirket, ”Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’ndaki faaliyetlerimizin büyük bir kısmına 26 Mart itibarıyla kademeli olarak geçici bir süre ara veriyoruz" şeklinde yazılı bir açıklama yapıldı.

Oyak Renault yönetimi olarak, virüsün yayılmasının önlenmesine için Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan tavsiyeler doğrultusunda, çalışanlarını evlerinde kalmaya, ulusal ve yerel makamların talimatlarına uymaya çağırdığı bildirildi. Üretime yeniden başlama tarihinin ülkedeki ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda belirleneceği belirtilerek, "Oyak Renault iş paydaşları, faaliyetler ve üretimin yeniden başlatılmasıyla ilgili tüm önemli gelişmeler hakkında Oyak Renault web sayfası 'www.oyak-renault.com' üzerinden bilgilendirilecektir" şeklinde bir bilgilendirme yapıldı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın