Papara, T-Bank'ı Satın Almak Üzere Harekete Geçti
Yazar: Editör 05.03.2024 134 0
Paylaş

Papara, T-Bank'ın tamamını satın almak üzere harekete geçiyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, regülatörlerin onayının beklediği bilgisi Webrazzi tarafından paylaşıldı.

Ülkemizin önde gelen fintech şirketlerinden biri olan Papara, T-Bank'ın tamamını almayı planlıyor. Papara'nın, T-Bank'ın hissedarları BankMed ve Arab Bank ile anlaşmaya vardığı iddia ediliyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, regülatörlerin onayı bekleniyor.

T-Bank, 1985 yılında Bank of Bahrain and Kuwait'in İstanbul Şubesi olarak faaliyete geçti. Daha sonra Bağımsız bir kurum olarak yoluna devam etti ve birkaç kez isim değişikliği yaşadı. Son olarak, 2006 yılında Arab Bank ve BankMed'in MNG Bank A.Ş hisselerini devralmasıyla T-Bank adını aldı.

Papara, son dönemde bir dizi satın alma gerçekleştirdi. Temmuz ayında İspanyol neobank Rebellion'ı satın alarak Avrupa'da genişleme stratejisine önemli bir adım attı. Ayrıca, ülkemizde espor kulübü SuperMassive'i satın aldı ve dikeyini genişletti. Papara, şu anda SadaPay'in satın alım görüşmelerini sürdürüyor ancak henüz sonuçlanmadı.

Kaynak : https://webrazzi.com/2024/03/04/papara-t-bank-in-tamamini-satin-aliyor

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın