Porsche'den holografik artırılmış gerçeklik projesi
Yazar: Editör 29.09.2018 982 0
Paylaş

Gelecekte otomotiv sektörüne otonom araçların hakim olacağının farkında olan üreticiler teknoloji yatırımlarına hız vermeye başladı. Bu kapsamda Alman otomobil devi Porsche, İsviçre merkezli teknoloji şirketi WayRay’e yatırım yaptı.

Holografik artırılmış gerçeklikten yararlanan baş üstü göstergesi teknolojileri geliştiren ve bu kapsamda sanal nesnelerin sürüş deneyimine kusursuz bir şekilde entegrasyonu üzerine çalışan şirket, 2012 yılında Zürih’de kuruldu.

Porsche, İsviçre merkezli WayRay şirketine yatırım yaptı!

WayRay’in fonlama sürecine stratejik ana yatırımcı rolüyle katılan Porsche’nin yanı sıra pay sahibi şirketler arasında Hyundai Motor, JVCKENWOOD, yatırım fonları ve Alibaba Grubu yer alıyor. Böylece toplanan fon 80 miyon doları buldu.

Porsche ile yapılan işbirliğinin baş üstü göstergelerin otomotiv endüstrisindeki kullanım alanlarının genişletilmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

WayRay’in kurucusu ve CEO Vitaly Ponomarev: “Bir derin teknoloji şirketi olarak, bizi holografik artırılmış gerçeklik görüntüleme sistemleri ve yeni arayüzlerin çok ötesine taşıyacak temel nitelikte inovasyonlar yaratmaya çalışıyoruz.

Porsche gibi otomobil üreticileri ve güçlü birer yatırımcı olarak şirketlerle birlikte yürüttüğümüz projelerimizin sayısının giderek artması, şirketimizin büyümesine giden yolu açtığı gibi, daha karmaşık inovasyonlar geliştirme konusunda kendimize daha fazla güvenmemizi sağlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın