Samsung 4K OLED ekranlı bilgisayar üretecek
Yazar: Editör 28.12.2018 897 0
Paylaş

Samsung, 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan CES 2019 etkinliğinde 4K OLED ekran paneli sahip olan dizüstü bilgisayar modellerini tanıtacağı ortaya çıktı. Samsung 4K OLED bilgisayar modelleri ile birlikte oldukça iddialı geliyor.

Şirkete yakın kaynaklarca aktarılan bilgiler göre Samsung Electronics‘in yan kuruluşu olan Samsung Display tarafından dizüstü bilgisayarlar için üretilecek olan 4K OLED ekranlar, CES 2019 etkinliğinde lanse edilecek.

Sırasıyla 13.3 inç, 14 inç ve 15.6 inç boyutlarında olmak üzere Samsung‘un 4K OLED ekran panelleri üç farklı versiyon ile karşımıza çıkacak. Kore basınında yer alan haberler göre Samsung’un, ayrıca OLED donanımlı dizüstü bilgisayar modellerini küresel pazarlarlar içinde satışa sunulacağı belirtiliyor.

Bildiğiniz üzere Samsung’un hali hazırda 12 inç boyutunda OLED panelli bir bilgisayar modeli bulunuyor. Ancak söz konusu OLED ekranlı Galaxy Book 12 kullanıcılara 2K çözünürlük sunabiliyor.

Bu modelini 4K OLED ekran paneli ile güncelleyeceği tahmin edilen teknoloji devi, böylece hali hazırda piyasada bulanan 4K OLED ekranlı Lenovo ThinkPad X1 Yoga modeline de doğrudan rakip olmuş olacak.

Yine aynı şekilde Güney Kore basınında yer alan bilgilere göre, Samsung’un 4K OLED ekranlı bilgisayar modelinin Lenovo ThinkPad X1 Yoga kıyasla daha uygun bir fiyat etiketi ile piyasaya sürüleceği de belirtiliyor.

Böylece piyasadaki en ucuz 4K OLED ekranlı dizüstü bilgisayarını Samsung sunmuş olacak. Samsung’un bu hamlesine paralel olarak ise diğer üreticilerinde uygun fiyata 4K OLED ekranlı bilgisayar modellerini piyasaya sunmaları bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın