Spotify, Eğitim Videoları Yayınlamayı Planlıyor
Yazar: Editör 26.03.2024 238 0
Paylaş

Spotify, Birleşik Krallık'ta yeni bir özellik üzerinde test aşamasına geçti. Bu özellik, kullanıcılara çeşitli kategorilerde videolu eğitim içerikleri sunmayı amaçlıyor.

Birleşik Krallık'taki kullanıcılar, Spotify uygulamasına girdiklerinde müzik, podcast ve sesli kitap kategorilerinin yanı sıra çevrimiçi kurslar kategorisini de görebiliyorlar. Bu yeni özellik, kullanıcıların kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bugün başlatılan deneme kapsamında, BBC Maestro, Skillshare, Thinkific ve PlayVirtuoso gibi platformlardan bazı kurslar Spotify uygulamasına eklenmiştir. Ancak, bu özelliğin diğer ülkelere yayılıp yayılmayacağı henüz belirsizdir.

Videolu eğitim içeriklerinin Spotify'ın ana odak noktası olmamasına rağmen, platformda son zamanlarda video içerik desteğinin arttığı gözlemlenmektedir. Spotify Ürün Müdürü Mohit Jitani'nin belirttiğine göre, kullanıcılar zaten podcastleri eğitim amaçlı kullanmaktadır, bu nedenle eğitim alanında denemeler yapmak şaşırtıcı değildir.

Spotify, eğitim içeriği üreticileriyle iş birliği yaparak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, platformdaki kullanıcı verileri sayesinde içeriklerin hedef kitlelere daha hızlı ulaşması bekleniyor. Şimdilik, eklenen içerikler müzik yapma, yaratıcılık, ekonomi ve sağlıklı yaşam kategorilerinde olacak şekilde planlanmıştır.

Bu içeriklere erişim için Spotify, freemium modelini kullanacak. Ücretsiz ve premium üyeler, derslerin ilk iki içeriğini ücretsiz olarak izleyebilecekler. Daha fazla içerik izlemek isteyenler ise ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Aboneliklerin doğrudan mobil uygulamadan alınamayacağı, ancak internet sitesinden alınabileceği belirtilmiştir.

Kaynak : https://www.webtekno.com/spotify-egitim-videolari-yayimlanacak-h141958.html

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın