Suudi Prens’ten Snapchat’e yatırım
Yazar: Editör 13.08.2018 926 0
Paylaş

Suudi Prens Velid bin Talal, Snapchat Inc.’in yüzde 2,3’lük hissesini 950 milyon Suudi Arabistan riyali (yaklaşık 250 milyon dolar) karşılığında satın aldığını açıkladı.

Velid bin Talal’ın kendisine ait internet sitesinden yaptığı duyuruda yatırımın detayları da paylaşıldı. Buna göre, Suudi Prens ile Snapchat Inc. arasındaki anlaşma hisse başına ortalama 11 dolardan, 25 Mayıs tarihinde tamamlandı. Velid bin Talal, açıklamasında Snapchat‘in dünyadaki en inovatif sosyal medya platformları arasında yer aldığını, gerçek potansiyelini yeni yeni göstermeye başladığına inandıklarını ve bunun bir parçası olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Suudi Prens, 2015 yılında Snapchat CEO’su Evan Spiegel ve şirketin CSO’su Imran Khan ile olası bir yatırımı değerlendirmek üzere bir araya gelmiş ancak daha sonra konuya dair olumlu bir gelişme yaşanmamıştı.

Yılın ikinci çeyreğinde günlük aktif kullanıcı sayısı 3 milyon azalarak 188 milyona gerileyen Snapchat, aynı dönemde gelirlerini beklentilerin de üzerine taşıyarak 262 milyon dolara çıkarmıştı.

Kaynak: https://mediacat.com/suudi-prensten-snapchate-yatirim/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın