Tarımda Drone kullanımıyla verim artışı hızla devam ediyor.
Yazar: Editör 19.08.2018 1295 0
Paylaş

Orta Amerika'nın küçük ülkesi El Salvador'da tarımda teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Şeker kamışı üretilen birçok tarla dronelar tarafından yönetiliyor.

Gübre ve böcek ilacı taşıyan 20 litrelik depolara büyük ölçekli dronelar önceden belirlenmiş güzergahları otomatik dolaşarak toprağın ihtiyaç duyduğu gübre ve ilacını gerekli alanlara püskürtmektedir.

Bu teknolojinin arkasındaki Hylio'nun işletme müdürü Nick Nawratil bu teknoloji kullanımını Dronların açtığı büyük bir fırsat olarak yorumluyor.

El Salvador'da tarlalara erişimin traktör ve diğer tarım araçlarının zor olduğu bölgelerde uçak ve drone kullanımı büyük önem gösteriyor. Nawratil ise drone kullanımı ile birlikte verimin ciddi oran artacağını öngörüyor.

Son derece rekabetçi küresel tarım pazarlarında gelişmekte olan ülkeler için, dronlar cazibesini gittikçe artırıyor. örneğin, Filipinler geçtiğimiz günlerde, bitkisel püskürtme dronlarını test etmek için 5.000 hektarlık alanı sebze çiftliğinin kullanıma açılacağını açıkladı.

Gelecekte, tarım tam otomatik olacak mı?

Hindistan'da, pamuk çiftliklerine benzer bir pilot proje Mayıs ayında kullanılmaya başlandığı belirtilmiş. Bu alandaki gelişmeleri izleyerek büyüyen tarım alanları ve verimi artan arazileri ileri ki dönemde göreceğimiz günler uzak değil.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın