Tesla otomatik pilot yerine Atari'yi getiriyor
Yazar: Editör 26.08.2018 1066 0
Paylaş

Son dönemde ciddi sorunlarla baş başa kalan Tesla, Model 3’teki üretim sorunlarını çözüp nihayet verilen sözleri yerine getirmeyi başardı. Fakat şirket güvenlik açısından geliştirmelere ağırlık vermek için otomatik pilot özelliğindeki inovasyonlara biraz ara vermiş durumda. Dolayısıyla Tesla araçları bir süre daha ABD’yi boydan boya otonom şekilde gidemeyecek. Bunun yerine kullanıcılara farklı bir sürpriz hazırlamışlar.

Daha önce araç içi bilgi sistemine çok farklı yenilikler ve sürprizler getiren Tesla, bu kez Atari ile işbirliği yapmış. Şirketin geliştirdiği araçlarda kullandığı geniş dokunmatik ekranlar ve gelişmiş yazılım sistemleri uzaktan güncellemelerle çok farklı işler için kullanılabiliyor. Buna Atari oyunları oynamak da dahil.

Elon Musk, Twitter’dan yaptığı duyuruda Tesla araçlarının 9.0 güncellemesiyle birlikte araç içerisinde oynanabilecek yeni oyunlara kavuşacağını duyurdu. Bu oyunlar arasında Atari klasikleri olan Pole Position, Tempest ve Missile Command da bulunuyor. Bu oyunlardan ikisi dokunmatik ekranlar üzerinden oynanabilirken bir araba yarışı olan Pole Position’ı aracın kendi direksiyonuyla oynamak mümkün olacak. Tabi ki araç seyir halinde değilken.

Elon Musk bu güncellemeyle birlikte otomatik pilot sisteminde de bazı yenilikler sunacaklarını açıkladı fakat henüz detay vermedi. Yine de şirketin daha çok güvenlik tarafına odaklandığı söyleniyor. 9.0 güncellemesi 2-3 hafta içerisinde kullanıcılarla buluşacak ve muhtemelen video siteleri araç içi oyun videolarıyla dolup taşacak.

Kaynak : https://blog.itucekirdek.com/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın