Tesla, Solunum cihazı üretimine başladı
Yazar: Editör 06.04.2020 864 0
Paylaş

Koronavirüsün dünya çapında salgına dönüşmesi sonrası Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada koronavirüs salgını ile ilgili olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtmişti. Hatta Çin'den satın aldığı solunum cihazlarını Amerikan hastanelerine bağlamıştı. Ancak Musk, eğer gerekirse Tesla olarak solunum cihazı üretimi yapabileceklerini açıklamıştı. Gelen çağrılar, Tesla'yı harekete geçirerek kısa sürede solunum cihazı üretimine başladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yeni merkezi Amerika oldu. Vaka ve ölüm sayılarının günden güne artmasının ardından Tesla solunum cihazı üretimine başladı. Bu üretimle ilgili olarakta aşağıdaki videoyu paylaştılar.

Otomobil üreticileri kolay bir şekilde otomobil bantlarını solunum cihazı üretimi için revize edebiliyorlar. Bunun nedeni solunum cihazında kullanılan cihazların araç üretiminde kullanılan parçalar olmasından kaynaklanıyor. Aynı durum Tesla içinde geçerli Model 3'ün beynini ve aracın beğlence sistemini kullanarak solunum cihazının hava akış manifoldunu kontrol ediyorlar. Süspansiyonlu hava tankını oksijen karıştırma bölümü olarak kullanan Tesla mühendisleri, solunum cihazının kontrol alanı olarak da Model 3'ün dokunmatik ekranını tercih ediyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın