TOGG, Yerli elektrikli otomobilin bataryası için Farasis ile işbirliğine gitti
Yazar: Editör 21.10.2020 801 0
Paylaş

TOGG’dan yapılan açıklamaya göre elektrikli araçların bataryaları için Amerika merkezli Farasis firması ile anlaşmaya varıldı. Teknoloji transferini de içeren anlaşmada TOGG bataryaların geliştirme sürecine dahil olacak.

2002 yılında Amerika’da kurulan Farasis Energy Inc., Li-ion batarya üretimi ile Çin ve Avrupa’da faaliyet gösteriyor. Birçok farklı ülkede geniş bir batarya çözümü sunan Farasis birçok markanında tedarikçisi durumunda.

Türkiye’nin yeni yerli ve milli otomobili TOGG için çalışmalar son hız devam ediyor. Patent başvuruları ve işbirlikleri konusunda hızla süreci ettiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu fabrika kurulması konusunda da çok ciddi mesafe katetmiş durumda. Elektrikli otomobillerin batarya sistemi konusunda da Amerika merkezli Farasis firması ile anlaşma sağlandı. Yapılan açıklamada Farasis ile bir ortak girişim şirketi kurulacağını bertildi. Söz konusu açıklamada ise;

“Planlarımız doğrultusunda adım adım ilerliyoruz. Dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile yaptığımız anlaşmaya göre batarya modülü ve paketini Türkiye’de üreteceğiz.” bilgisine yer verildi. Açıklamanın devamında ise ;

“Batarya tedarikinin yanında imzaladığımız kapsamlı niyet mektubu çerçevesinde Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak iş birliğini genişleteceğiz. Farasis ile kuracağımız ortak girişim şirketiyle Türkiye’de batarya modülü ve paketinin yanında batarya kimyası ve hücresi konusunda yetkinliklerin gelişmesine de katkı sağlayacağız.” bilgisi yer aldı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın