Twitter, Art niyetli tweetleri algılayarak kullanıcıyı uyaracak!
Yazar: Editör 06.05.2020 673 0
Paylaş

Twitter, Yeni bir tweet özelliği üzerinde çalışıyor. Art niyetli ve taciz içerikli twetler konusunda önlem almak isteyen twitter geliştirdiği yeni servisi ile tweet göndermeden önce kullanıcıya son bir uyarı daha gönderecek.

Twitter koronavirüs salgını döneminde kullanıcılarına yönelik birçok yeniliği devreye almıştı. Bunun son örneği ise art niyetli ve taciz içeren tweetlerin önüne geçmek üzere harekete geçen Twitter yeni servisini devreye alarak test etmeye başladı. Geliştirdiği servis ile kullanıcının tweet atmadan önce son bir kez düşünmenizi sağlayacak yeni bir özelliğin denemesini yapıyor. Tweetin gönderilmesi sırasında tweet'lerindeki kelimelerin bildirilen kelimelerle benzer olup olmadığı söylenecek ve mesajı düzeltmek isteyip istemedikleri sorulacak.

Twitter konuyla ilgili; “Bir yanıtı yeniden düşünmenize izin vermek için tweet'iniz zararlı olabilecek bir dil barındırıyorsa, gönderinizi yayınlamadan önce gözden geçirme seçeneği sunan bir sistemle iOS'ta sınırlı bir deneme yapıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın