Uber'e yerli rakip @taksi uygulaması
Yazar: Editör 14.08.2018 983 0
Paylaş

Uber'in Türkiye'de hizmet vermesini istemeyen taksiciler dev şirkete rakip olacak bir sistem kurdu. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteklediği ve @taksi adı verilen uygulamanın detayları:

Aylardır süren Uber ve sarı taksi çekişmesi şiddete varan olaylar doğurmuş ve adeta Türkiye'nin en çok konuşulan olaylarından biri haline gelmişti. Görünen o ki bu çekişme yeni bir platforma taşınıyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ve @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu, Uber'e rakip olacak yerli taksi uygulaması @ataksi'yi basına tanıttılar.

Uygulamada 3 farklı taksi seçeneği mevcut

Bir süredir çalışmaları devam eden @taksi uygulaması ile akıllı telefonlarınız ile 7 gün 24 saat taksi çağırabiliyorsunuz. Tıpkı Uber uygulamasında olduğu gibi gideceğiniz noktayı ve ücretini sistem üzerinden hesaplayabilmeniz de mümkün hale getirilmiş. Buna ek olarak ödemeleri ise BKM Express, Kredi / Banka Kartı veya Nakit olarak yapabiliyorsunuz.

Sisteme kayıtlı kullanıcılar 3 çeşit taksi hizmeti alabiliyorlar. Uygulamada normal taksinin yanında, Turkuvaz Taksi ve Siyah VIP Taksi seçenekleri mevcut. Turkuvaz olarak tabir edilen taksiler %15, Siyah VIP taksiler ise taksimetrenin iki katı ücretle çalışacak ve yolcular taksi şoförlerini puanlayabilecekler. Yapılan açıklamada uygulamadan elde edilecek gelirin belli bir bölümü ile şoförlere eğitimler verileceği de belirtiliyor.

Kaynak : https://www.donanimhaber.com/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın