Yandex ile Huawei Türkiye'de akıllı telefonlardaki arama motoru konusunda işbirliğine gitti
Yazar: Editör 20.05.2020 908 0
Paylaş

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei, önemli bir işbirliğine imza atarak akıllı telefonlarda öndeğer arama motoru olmak üzere Yandex ile anlaştı.

Yapılan işbirliği neticesinde Yandex, Huawei telefonların ana ekranında arama motoru olarak yer alırken, aynı zamanda Huawei cihazların uygulama mağazası olan AppGallery'den, Yandex'in popüler uygulaması Yandex Navigasyon da yerini alacak. Yapılan anlaşmaya çerçevesinde Rusya’da ve Türkiye'de Huawei Mobil Servislere sahip tüm yeni ve mevcut cihazlarda Yandex’in arama teknolojileri varsayılan olarak yer almaya başlıyor.

İşbirliği konusunda açıklama yapan Yandex Türkiye Genel Müdürü Onur Karahayıt, “Yandex olarak 2011’de giriş yaptığımız Türkiye arama motoru pazarında ayda 10 milyonun üzerinde tekil kullanıcımıza arama hizmeti sağlıyoruz. Bu tecrübenin bir sonucu olarak teknoloji alanında, Huawei gibi dünya akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri ile bu iş birliğine imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. İş birliğimizin bir parçası olarak, Huawei’in uygulama mağazası olan “AppGallery”de Yandex’in Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Harita, Navigasyon, E-posta, Çeviri gibi uygulamalarımızla yer almak üzere gerekli geliştirmeleri de tamamladık.” şeklinde işbirliğini açıkladı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın