Yandex Satış Sürecine Geçti
Yazar: Editör 06.02.2024 196 0
Paylaş

Ukrayna savaşının ardından büyük bir düşüş yaşayan Yandex, Rusya varlıkları için önemli bir karar aldı.

Rusya'nın önde gelen arama motoru Yandex, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından büyük bir kan kaybı yaşamıştır. Hollanda merkezli Yandex NV'nin çatısı altında bulunan şirket, Rusya'daki varlıkları için önemli bir karar almıştır.

Bugün yapılan açıklamaya göre, Yandex NV'nin Rusya'daki tüm varlıkları, Lukoil gibi Rus yatırımcılar tarafından 5 milyar dolar karşılığında satın alınmıştır.

Yandex'in NASDAQ'taki piyasa değeri 2021 yılının ekim ayında 82.8 dolara kadar yükselmişti. Ancak Ukrayna savaşıyla birlikte hızla düşüş yaşayan şirketin şu anki piyasa değeri 6.8 milyar dolardır. Yandex NV Yürütme Kurulu Başkanı John Boynton, satış hamlesini, "Bu olağanüstü koşullarda, hissedarlarımız, ekiplerimiz ve kullanıcılarımız için mümkün olan en iyi çözümü bulduğumuza inanıyoruz," şeklinde değerlendirmiştir.

Yandex'in satışı, Rusya'nın Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan ağır yaptırımlarına maruz kaldığı bir dönemde gerçekleşmiştir ve bu, Rusya'da şimdiye kadar gerçekleşen en büyük sermaye çıkışı olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca, şirketin kurucusu Arkadiy Voloj, Aralık 2022'de şirketten ayrılmıştır.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın