Adalar'daki elektrikli taşımayı yapacak kurum belli oldu!
Yazar: Editör 14.02.2020 739 0
Paylaş

Ada'lardaki fayton taşımacılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi atların yerine elektrikli araçların kullanılacağını açıklamıştı. Adalar’da çıkan Ruam Hastalığı sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi atlı faytonları kaldıracağını söylemiş faytonların yerine elektrikli araçların kullanılacağını atlarında tedavi ve rehabilitasyona alınacağı açıklanmıştı.

Adalardaki ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanacağı kararının alınmasının ardından elektrikli taşıma hizmetinin İETT’ye verilmesine karar verildi. Adadaki faytonlarda çalıştırılan atların kötü şartlarda çalıştırılması,bakımsızlığı gibi olumsuzluklar nedeniyle atların taşımada kullanılmamasına karar verilmişti. Bu konuda İstanbul Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’un başkanlığında toplanan meclis, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün talebini değerlendirdi. Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü senelik 250 bin lira ücretle İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ'ye verilmesi konusunda talepte bulundu. Ancak bu talep Hukuk-Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından reddedilerek işletmenin İstanbul Elektrikli Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne verilmesinin uygun olduğu açıklandı.

Bu gelişme sonrası iki kurumun da talebini inceleyen meclis üyeleri elektrikli taşıma hizmetinin İETT tarafından yapılmasına karar verdi.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın