Akıllı saat Apple Watch Amerika'da bir kişinin hayatını kurtardı
Yazar: Editör 18.02.2020 815 0
Paylaş

Teknolojinin günden güne hayatımıza daha çok girdiği bu yüzyılda teknoloji her alanda kendini hissettirmeye devam ediyor. Global teknoloji devleri yardımcı robotlar,yapay zeka,giyilebilir teknoloji gibi birçok dalda çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri de teknoloji devi Apple, geliştirdiği giyilebilir teknoloji ürünleri arasında en çok ilgi çeken ve kullanılanı tahmin edeceğiniz üzere Apple Watch.

Akıllı saat alanında yapılan geliştirmeler insanların günlük hayatlarında kullanabileceği pekçok özelliği üzerinde barındırıyor. Özellikle nabız ölçümü,uyku saat tespiti,yürüyüş adım sayar gibi özellikler neredeyse hayatımızın bir parçası oldu. Bu geliştirmeler neticesinde farklı durumlarda yaşanmıyor değil. Son örneği ise Amerika'nın Oklahoma eyaletinde Apple Watch'un ortaokul öğrencisinin kalp ritmindeki bozukluğu ortaya çıkarmasıyla yaşandı.

Apple Watch sağlık alanında tespit ve önleyici sağlık alanlarında daha da kapsamlı kullanılabilir. Üzerindeki sensörler ile Taşikardi,ritm bozuklukları,tansiyon gibi sorunları önceden tespit edebiliyor.Bu gelişmeler neticesinde giyilebilir teknoloji alanında çok daha yenilikçi ve özgün gelişmeleri yakın gelecekte göreceğimiz anlaşılıyor.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın