Amazon, Prime Video Platformuna Reklam Almaya Başlıyor
Yazar: Editör 08.05.2024 312 0
Paylaş

Amazon, Prime Video'nun reklam seviyesine üç farklı türde alışverişe yönlendirilebilir reklamlar ekliyor.

Amazon Prime Video aboneleri bu yayın yılında yeni türde reklamlar görecekler. Amazon, bugün video yayın hizmetine yeni reklam formatları eklediğini duyurdu ve insanların reklamlarla etkileşime girmelerini ve Amazon'da alışveriş yapmalarını teşvik etmeyi umuyor.

Ocak ayında, Prime Video yayınlarına reklamlar dahil edildi, aboneler aylık 3 dolar ek ödeme yapmadıkça. Bu, Prime Video'da reklamsız içerik izlemenin aylık 12 dolar veya Prime abonesiyseniz aylık 18 dolar olduğu anlamına geliyor.

Prime Video'nun yeni reklam türleri

Amazon bu yıl akış reklamlarına daha fazla odaklanmış durumda. Reklamlarla birlikte Prime Video'yu tercih edenler yakında alışverişe yönlendirilebilir karusel reklamlar, etkileşimli duraklama reklamları ve etkileşimli marka bilgi yarışması reklamları görecekler, Amazon tarafından adlandırılan şekliyle. Amazon, bu yeni görüntülerin "Prime Video'da nerede yayınlanıyorsa" gösterilmesi için reklamcıların bu yeni ekranları satın alabileceğini belirtti. Tüm yeni reklam formatları, reklamı yapanın ürünlerini Amazon sepetine yerleştirmeye olanak tanır.

Karusel reklamlar ile aboneler, gösteriler ve filmler sırasındaki reklam aralarında "kaydırılabilir bir dizi" ürün alışverişi yapmaya yönlendirilecek, Amazon şöyle ekliyor: "Reklam, müşterilerin göz atmasını sağlamak için otomatik olarak duraklar ve reklam etkileşimi durduğunda otomatik olarak oynatıma devam eder."

Duraklama reklamları, Prime Video TV programları, filmleri ve canlı spor sırasında görünecek. Bu tür reklamlar, Hulu'un 2019'da tanıttığı gibi. Birisi durak tuşuna bastığında ortaya çıktıkları için, bu ekranlar, Prime Video kullanıcılarının program aralarının ötesinde reklamlar görmeleri anlamına gelir.

Prime Video duraklatıldığında, Amazon'a göre "saydam bir reklam, marka mesajlaşması ve görsellerin yanı sıra 'Sepete Ekle' ve 'Daha Fazla Bilgi'" örtüsü gösterilecek. Reklamverenler, duraklama reklamlarını gönüllü izleyicilerin e-posta adreslerini almak için de kullanabilir (izleyicilerin "daha fazla bilgi alması" için, Amazon'un ifadesiyle).

Amazon'un bilgisayarla ilgili işi büyüyor

Amazon zaten Alphabet ve Meta ile birlikte en büyük üç dijital reklam firmasından biri. Ancak, reklam dolarları geleneksel televizyon platformlarından uzaklaştıkça Amazon'un akış hizmetini reklam alanı satmak için kullanma konusundaki ilgisi arttı. Akış endüstrisi, kullanıcıların alışveriş yapabileceği yeni reklam türleri ile reklamverenlerin artan ilgisinden faydalanmaya çalışıyor. Amazon'un 2023 araştırmasına göre, etkileşimli reklamların Amazon'da satılan ürünler için ürün sayfa görüntülemelerini ve dönüşümleri on kat artırıyor.

Öte yandan, Amazon hala sürekli reklam izlemenin kullanıcı deneyimini veya bir akış hizmetine olan ilgiyi ne kadar etkileyebileceğine dair kamuoyuna araştırma yayınlamadı.

Yine de, Amazon bugün Prime Video reklamlarının aylık ortalama 200 milyon kişiye ulaştığını iddia etti. Ancak, Amazon genel Prime Video abone sayısını net bir şekilde belirtmedi. 2021'de Amazon, Prime Video dahil Prime'ın 200 milyon aboneye sahip olduğunu söyledi.

Ancak, Amazon son zamanlarda reklam satışlarının ne kadar iyi gittiği konusunda övündü. 30 Nisan'da yayımlanan Q1 2024 kazanç raporunda Amazon, reklam işinin geçen yıla göre yüzde 24 büyüdüğünü söyledi. Amazon'un çoğu reklam doları perakende işinden geliyor, ancak The Hollywood Reporter'ın belirttiği gibi, Amazon CEO'su ve başkanı Andy Jassy o sırada yaptığı açıklamada Prime Video'nun da bir katkıda bulunduğunu belirtti.

Ocak-Mart 2024 arasında yapılan bir Hub Media Entertainment anketine göre, haftada en az bir saat TV izleyen 16 ila 74 yaş arası 6.338 ABD'li TV izleyicisi, anketin Prime Video abonelerinin yüzde 85'inin Amazon'un reklam katmanında olduğunu belirtti. (Amazon bu rakamları doğrulamadı.) Hub Entertainment Media anketi, Amazon'un diğer tüm video yayın hizmetleri arasında en yüksek reklam tabanlı reklam olma oranına sahip olduğunu iddia ediyor, bunlar arasında Netflix, Max ve Hulu bulunuyor. Ancak, Amazon Ocak ayında Prime Video abonelerini otomatik olarak reklam katmanına taşırken, diğerleri, Netflix gibi, yeni bir seçenek olarak reklam katmanlarını sunmaya başladı.

Kaynak : https://arstechnica.com/gadgets/2024/05/prime-video-subs-will-soon-see-ads-for-amazon-products-when-they-hit-pause/

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın