Open AI, Yapay Zeka Altyapısıyla Oluşturulan Görüntüleri Tespit Edecek!
Yazar: Editör 08.05.2024 146 0
Paylaş

OpenAI, kendi DALL-E'si ile oluşturulan görüntülerin tespit edilmesi için yeni bir araç geliştirdiğini duyurdu. Ancak, şu anda OpenAI'ın deepfake dedektörü, yalnızca kendi ürünü tarafından üretilen görüntülerde etkili bir şekilde çalışıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle deepfake'lerin daha büyük bir tehdit oluşturabileceği gerçeğinden hareketle, OpenAI, tespit araçlarının geliştirilmesinin önemini vurguladı. Yeni dedektör, bir görüntünün orijinalinden değiştirilip değiştirilmediğini tahmin edebilen yapay zeka ile yüzde 98'in üzerinde bir doğruluk oranına sahip olduğunu belirtti. Ancak, başka şirketlerin oluşturduğu görüntülerde doğruluk oranının sadece yüzde 5 ila yüzde 10 arasında olduğunu açıkladı.

OpenAI, bu çabaların sadece bir parçası olduğunu ve sektördeki diğer şirketlerle iş birliği yaparak endüstri standartlarını ilerletmek için çaba harcadığını belirtti. Ayrıca, diğer şirketlerle birlikte çalışarak dijital içerik kaynağı için teknik standartları geliştirmeyi amaçlayan C2PA'nın yönlendirme komitesinin bir üyesi olduğunu da açıkladı.

Paylaş
Hiç Yorum Yapılmamış
Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapın